Laden Evenementen

Start verdiepingsmodule: burn-out preventie voor jongeren

14, 21 en 28 september 2024

 

Gericht werken aan stress

Jongeren staan elke dag opnieuw voor keuzes: welke opleiding ga ik doen? Welk werk past bij mij? Bij welke groep wil ik horen? Tegenwoordig is er veel te kiezen en dat kan stress opleveren. Daarnaast voelen jongeren ook de druk om te presteren en ervaren ze de constante druk van sociale media. Niet zo gek dat steeds meer jongeren kampen met somberheid, depressie, eenzaamheid en burn-out.

In deze verdiepingsmodule gaan we focussen op het effect van (keuze)stress en krijg je creatieve coaching tools aangereikt om jongeren te helpen uit dit opgejaagde gevoel te komen. Je leert ze om uit hun hoofd te komen en in hun lijf te landen.

Inhoud

In de verdiepingsmodule Burn-out Preventie voor Jongeren bekijken we hoe stress precies ontstaat en wat langdurige stress doet met je lichaam en je geest. Door middel van creatieve oefeningen, stress release oefeningen en mindfulness ga je leren voelen waar stress precies zit. Je krijgt handvatten om samen met jongeren het onderzoek aan te gaan: wat heb ik nodig, waar stroom ik over, wat heb ik te doen en te laten? Je helpt om inzicht te geven in hun werkelijke verlangens en leert ze woorden te geven aan hun gevoelens. Zo help je jongeren om uit de survivalstand te komen en bewuste keuzes te maken die bij ze passen.

Aanmelden voor deze verdiepingsmodule